5 miljøvenlige alternativer

5 miljøvenlige alternativer
Miljøvenlige alternativer skal bidrage til en mere bæredygtig hverdag

Bæredygtighed er efterhånden noget, vi alle hører om på daglig basis. Det kan give mange dårlig samvittighed – gør jeg nu nok for miljøet? Men den bæredygtige hverdag, behøves slet ikke virke så uoverskuelig. Det kræver faktisk blot nogle små ændringer i hverdagen, og så er vi allerede på rette vej. Et godt og faktisk også nemt sted at starte er i dit eget hjem. Vores hjem er fyldt med klimasyndere – plastikflasker, vatrondeller, plastiksugerør, plastikposer og papirservietter. Disse kan nemt og enkelt skiftes ud med mere miljøvenlige produkter, som på sigt både kan spare dig tid og penge.

Her er vores 5 bud på bæredygtige produkter, der er gode miljøvenlige alternativer:

1. Servietter af stof

Har du tænkt over, at stofservietter lavet af bomuld kan være et godt miljøvenligt alternativ til papirservietter? Du skåner miljøet, samtidig med at du kan dække et enormt smukt bord! Bomuldsservietter fås også i forskellige designs ligesom papirservietter, forskellen er bare at de kan bruges igen og igen. Personligt synes vi også, at de er flottere når det kommer til borddækning!

Miljøvenlige alternativer - Servietter af stof
Servietter af stof – miljøvenlige alternativer til hverdagen

2. Genanvendelige drikkedunke

Prøv at tænk på, hvor mange plastikflasker du har købt igennem tiden bare med vand i. Du bruger dem måske et par gange før de bliver smidt ud, men det er slet ikke sundt, da de hurtigt fyldes med bakterier. I Danmark er vi så privilegeret, at kunne drikke vandet fra vandhanen, så hvorfor ikke investere i en drikkedunk i metal, som du kan fylde op gang på gang og der samtidig er stilfuld? De fleste genanvendelige drikkedunke fungerer ofte til både varme og kolde drikke, så du kan også sagtens bruge den til den daglige kaffe, du bare ikke kan undvære!

Miljøvenlige alternativer - genanvendelige drikkedunke
Genanvendelige drikkedunke – miljøvenlige alternativer til hverdagen

3. Genanvendelige vatrondeller

Overvej lige hvor mange vatrondeller der igennem årene er røget direkte i skraldespanden efter dagens makeup er fjernet.. vi tør slet ikke tænke på det! Dog findes der også et miljøvenligt alternativ til vatrondellerne – nemlig genanvendelige bomuldsrondeller. Dem kan du nemt smide i vaskemaskinen med andet tøj, når de bliver for beskidte, og så kan de bruge sigen. Du løber dermed heller aldrig tør for vatrondeller!

Er du endnu ikke overbevist, så kan det være at vores ’Guide: Derfor skal du bruge genanvendelige rondellerkan hjælpe.

genanvendelige vatrondeller - miljøvenelige alternativer
Genanvendelige vatrondeller – Miljøvenlige alternativer til hverdagen

4. Sugerør i metal eller glassugerør

Synes du også bare, at din kaffe, sodavand eller iskolde vand smager bedre med et sugerør. Eller bruger du måske sugerør for at skåne dine fortænder? De fleste sugerør er lavet af plastik, men der findes altså også miljøvenlige alternativer som stålsugerør og glassugerør. Vi synes faktisk også de genanvendelige sugerør, ser mere stilfulde ud. Det er ren win-win!

genanvendelige sugerør - miljøvenlige alternativer
Genanvendelige sugerør – miljøvenlige alternativer til hverdagen

5. String Bags (Indkøbsposer af stof)

Hvem vil ikke gerne spare 4-5 kroner for en plasticpose, hver kan man er ude at handle og samtidig skåne miljøet? Løsningen er ret simpel; du skal blot anskaffe dig en indkøbspose som er lavet af stof. Lige nu er string bags et af de miljøvenlige alternativer til plastikposen, som ses meget i modebilledet. Og det er da ikke helt skidt at se stilfuld ud på indkøbsturen samtidig med at miljøet skånes!

indkøbsposer af stof - miljøvenlige alternativer
Indkøbsposer af stof – miljøvenlige alternativer til hverdagen

Vi håber, at disse 5 genanvendelige alternativer har inspireret dig til en mere bæredygtig livsstil, da det gør din egen hverdag nemmere samtidig med, det gavner vores klima og miljø.

Skriv et svar